Vaststellingsovereenkomst checken

Vaststellingsovereenkomst checken

Als je een gespecialiseerde arbeidsrechtadvocaat vraagt om met een scherpe blik een vaststellingsovereenkomst te controleren kost dat wat tijd en dus ook wat geld. Maar dat betekent niet dat je deze kosten zelf hoeft te dragen. Het is heel gebruikelijk dat je werkgever een beperkte vergoeding aanbiedt om de kosten van het controleren van een vaststellingsovereenkomst te dekken.

Krijgt u een vaststellingsovereenkomst? Dan kunt u dit zien als een ontslagvoorstel. Zorg dat u weet waarom uw werkgever een ontslagvoorstel doet. Dan staat u sterker bij onderhandelingen. Ga in gesprek met uw werkgever en vraag naar de reden van het ontslag.

Het ontslag is pas officieel als u en uw werkgever de beëindigingsovereenkomst hebben getekend. U hoeft niet meteen te tekenen of te zeggen dat u het ermee eens bent. Zeg daarom tegen uw werkgever dat u over het ontslagvoorstel moet nadenken. En spreek af na hoeveel dagen u moet reageren. Het is normaal om na 7 tot 14 dagen te reageren.

Waarom een vaststellingsovereenkomst checken?

Een vaststellingsovereenkomst checken is belangrijk voor o.a. het recht op een WW-uitkering. Als u wordt ontslagen en uw werkgever legt u een vaststellingsovereenkomst voor, dan is het verstandig om de overeenkomst te laten controleren en juridisch advies in te winnen. Of u nu wordt ontslagen vanwege reorganisatie, na 2 jaar ziekte, arbeidsconflict of om een andere reden, het kan altijd gebeuren dat u zaken over het hoofd ziet. Ook omdat bij ontslag vaak emoties een rol spelen is het belangrijk om deze door een neutraal maar deskundig persoon te laten checken.

Online vaststellingsovereenkomst checken

Heb je een vaststellingsovereenkomst of beëindigingsovereenkomst aangeboden gekregen? Dan is het van groot belang dat je die goed laat controleren. Met de overeenkomst komt er immers een einde aan je arbeidsovereenkomst. En dan wil je zeker weten dat het allemaal goed geregeld is. Onder andere voor wat betreft je recht op een WW-uitkering. Of misschien ben je het wel helemaal niet eens met het ontslag.

‘Vaak wordt een werknemer maar een hele korte termijn gegund om te laten weten of hij/zij wil instemmen met de vaststellingsovereenkomst.

Meestal is de haast onterecht en enkel bedoeld om je onder druk te zetten. Toch zijn we er volledig op ingericht om je op hele korte termijn te adviseren. En als het echt nodig is, dan kan het vandaag nog.’

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *