Whiteboard animatie kosten

Whiteboard animatie kosten

Een whiteboard animatie is een animatiesoort waarbij een tekenaar met een stift op een wit bord (whiteboard) illustraties tekent. Deze illustraties worden vaak getekend terwijl een voice-over een verhaal verteld. Bekende voorbeelden van whiteboard animatie zijn de video’s van Fokke en Sukke bij De Wereld Draait Door, de RSA filmpjes en de wachtkamerfilmpjes van VZVZ bij apotheken en huisartsen.

Whiteboard animaties zijn ook wel bekend onder de naam RSA Animatie, Speedcartooning, Videoscribe Animatie, Getekend Filmpje, Getekende Shortmovie video en Whiteboard Explainer. Al deze namen staan voor hetzelfde: een whiteboard animatie waarbij aan de hand van een voice-over een verhaal wordt verteld, ondersteund door illustraties getekend door een illustrator met een stift. Dit kan zowel fysiek als digitaal met software gebeuren.

Whiteboard animatie kosten; lichtvoetige filmpjes

De kracht is vooral de lichtvoetigheid, al dan niet met milde humor, die maakt dat jouw verhaal met succes vertelt wordt. Succes definiëren wij als: gezien, begrepen én onthouden door je doelgroep.

Complexe processen of oplossingen, zijn heel geschikt om met een whiteboard animatie over te brengen. Want alles wat je niet kunt filmen, zoals diensten, regelgeving of innovaties, kun je glashelder uitleggen op het witte vlak van een whiteboard animatie.

Whiteboard animatie kosten; hoe wordt het gemaakt?

Fysiek

Na het maken van het script kan worden gestart met het daadwerkelijk produceren van de animatie. Bij fysieke whiteboard animaties tekent de illustrator ‘live’ de beelden met een camera erboven die dat filmt, waarna het in de montage geknipt en getimed wordt.

Digitaal

Bij digitale whiteboard animaties tekent de illustrator zijn tekeningen digitaal, waarna de klant deze eventueel eerst kan bekijken voordat het geheel in beweging gezet wordt met het teken-effect. Zo heeft de klant meer inspraak en wordt er veel productietijd bespaart. Daarnaast zijn de illustraties te gebruiken voor andere doeleinden, omdat ze digitaal op hoge kwaliteit zijn gemaakt.

Whiteboard animatie kosten

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *